Mini-bieb

Wytgaard is een nieuwe bibliotheek rijker. Volgens het uit Amerika overgewaaide begrip “little free library” heeft Coby Noordhof het initiatief genomen om ook in ons dorp een dergelijke “mini-bieb” te laten plaatsen.

Het principe bestaat uit het idee dat mensen hier gratis boeken uit mee kunnen nemen en deze weer vervangen door andere boeken die je thuis hebt liggen. Hierdoor verandert de collectie voortdurend en zijn er steeds “nieuwe”boeken te vinden. Het is heel kleinschalig en daardoor geen bedreiging voor de bestaande bibliotheekvoorziening in Wytgaard. In het kastje passen ongeveer 50 boeken.

Dorpsbelang heeft het project gefinancierd en de parochieraad heeft toestemming gegeven om de kast aan een muur van het parochiezaaltje/dienstencentrum te hangen.

User comments

User comments

This entry was posted in dorps-nieuws, nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.