top of page

Aanleg glasvezel in de gemeente Leeuwarden

In de gemeente Leeuwarden wordt glasvezel aangelegd. Dit wordt gedaan door Glaspoort en Deltafiber. Gemeente Leeuwarden heeft op basis van de telecommunicatiewet toestemming gegeven dat ze glasvezel mogen aanleggen.


Waar wordt glasvezel aangelegd?

Glaspoort legt in alle dorpen en de industrieterreinen glasvezel aan. Deltafiber legt glasvezel aan in de dorpen aan de zuidzijde van Leeuwarden.


Afstemming over aanleg glasvezel

Het kan voorkomen dat Glaspoort en Deltafiber tegelijk in een dorp of een wijk glasvezel aan willen leggen. In dat geval moet een aanbieder 6 maanden wachten nadat de eerste aanbieder glasvezel heeft aangelegd. Helaas kan de gemeente de aanbieders niet verplichten om gelijktijdig aan te leggen.


Het straatwerk netjes achterlaten

Nadat het glasvezel is gelegd, maakt de aanbieder de weg/stoep weer dicht. Het kan voorkomen dat het straatwerk na de aanleg van glasvezel niet netjes meer ligt. Dit komt bijvoorbeeld als er veel regen is gevallen waardoor tegels wegzakken. Mocht dit het geval zijn, dan herstelt de aanbieder het straatwerk.


Inwoners over op glasvezel?

Zowel Glaspoort als Delta zal via diverse kanalen communiceren over de mogelijkheden om een glasvezelaansluiting te realiseren. Het is niet verplicht voor inwoners om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk. Inwoners kunnen van beide partijen de aansluiting kosteloos laten plaatsen in de woning. Wanneer u de aansluiting in de woning laat plaatsen kunt u direct of later nog een abonnement afsluiten.


Meer informatie?

Kijk op www.leeuwarden.nl/wijwerkenaan voor meer informatie.


Comments


bottom of page